Meydan Sanat | Ümraniye Keman ve Piyano Dersleri

PİYANO 

 

Piyano vurmalı-telli çalgılar ailesinin bir üyesidir ve 7,5 oktav ses genişliğine sahiptir. Piyano eğitiminde amaç beyin ile bedenin koordine bir şekilde hareket edebilmesini sağlamaktır.

Piyano eğitimi, müzik motiflerinin müzik cümlelerine dönüştüğü, ritim algısıyla birleşen ve süreç sonunda bireyin gereken teknik donanım ve müzik kültürüne sahip olacağı eğitsel bir süreç içerir. 

Öğrenim süreci boyunca her birey solfej derslerine dahil olarak müziksel işitme, okuma ve yazma yetilerini geliştirir. Bu akademik eğitim süreci sonunda her birey dönem sonu resitalleri ve konserleri ile kazandığı donanımı sahnede sergileyebilir hale gelir.

 

KEMAN

 

Keman, yaylı çalgılar ailesinin birinci üyesidir.Yay (arşe) tekniği ile çalınan bir enstrümandır. Öğrencinin kol uzunluğuna göre 1/8,  1/4,  ½,  3/4,  4/4 ebatlarında, öğretmen tarafından belirlenecek ölçüde kemanla derse başlanır. Keman ile klasik batı müziği ve popüler müzik dallarında eğitim verilebilir.

Öğrenim süreci boyunca her birey solfej derslerine dahil olarak müziksel işitme, okuma ve yazma yetilerini geliştirir. Bu akademik eğitim süreci sonunda her birey dönem sonu resitalleri ve konserleri ile kazandığı donanımı sahnede sergiler hale gelir.

 

Keman dört telli yaylı bir çalgıdır. Viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en küçük ve en yüksek tondan çalan üyesidir. Keman çalan müzisyenlere kemancı denir. Bu terim aynı zamanda bu enstrümanı yapan ve onaran kişiler için de kullanılır.

Keman ilk olarak 16. yüzyılda kuzey İtalya'da ortaya çıktı. İlk keman yapımcılarının Rebec, rönesans kemanı ve Lira Da Braccio adlı enstrümanlardan esinlendikleri sanılmaktadır. Enstrümanın akort edilişi dahil olmak üzere hakkında bilgi veren bilinen en eski metin, 1556 yılında Iyon Da Jambe De Fer tarafından yazılmıştır; bu dönemde keman avrupada yayılmış.